Kijk uit… naar wat God zal doen!

Jesaja 42,9 “Wat eertijds werd voorzegt, is nu vervuld en ik kondig jullie nieuwe dingen aan, nog voor ze ontkiemen zal ik ze openbaren.”

Jesaja 43,18-19 “Toch zeg ik: Blijf niet stilstaan bij het oude, klamp je niet vast aan het verleden. Let op, ik begin iets nieuws. Het krijgt al vorm, je kunt het al zien: een weg door de woestijn, rivieren door de steppe.”

Een woord van God aan Zijn volk die in gevangenschap zat in Babylon. Een woord dat sprak van het toekomstige herstel van Israël. Een bemoediging van betere tijden die gingen komen.

God sprak van een toekomst die in Jezus gerealiseerd zou worden. Hij sprak door Zijn profeten tot de mensen, en bemoedigde hen met beloftes van een beter leven!

“Ik kondig jullie nieuwe dingen aan…” zei Hij!
“Ik begin iets nieuws!”
“Je kunt het al zien!”
“Nog voor ze ontkiemen zal ik ze jullie openbaren!”

Midden in een slechte situatie begon God Zijn volk te bemoedigen dat het niet eeuwig zo zou blijven, want Hij had een plan!

Uitgerekend als je in een moeilijke situatie zit. Misschien een waarvoor jezelf verantwoordelijk bent geweest, dan verwacht je niet van God te horen!

Maar dat is juist de tijd waar Hij begint tot je te spreken met bemoedigingen van een beter leven, want Hij heeft een plan!

En het allereerste dat Hij wil is dat je het verleden loslaat… Dus niet terugkijken naar wat was, maar vooruitkijken naar wat gaat worden… “Blijf niet stilstaan bij het oude, klamp je niet vast aan het verleden.” zei Hij. Dat klinkt naar goed advies amen?

Uitkijk houden naar het nieuwe dat Hij wil doen in je leven. Naar de volgende stap die Hij voor jou heeft!

nl_NL_formalNL