Wat verspreiden wij?

Zelfs in tijden van pandemie is het belangrijk om ons te concentreren op Jezus en de overwinning die Hij voor ons heeft behaald.

Als discipelen van Jezus willen we zoveel mogelijk mensen besmetten met de liefde van de Heer om ook voor hen de overwinning mogelijk te maken.

2 Korinthiers 2,14 (Het Boek) “God zij dank, door Jezus Christus voert Hij ons mee in zijn overwinning en gebruikt Hij ons om Zich overal bekend te maken en het goede nieuws als een aangename geur te verspreiden.”

Sommige mensen geven veel geld uit voor een aangename geur. De beste aangename geuren zijn die blijven hangen.

Als iemand met zo’n geur langsloopt, kijk je meteen op en denk je: “wat ruikt dat lekker”. Dit is hoe ik me de geur van het goede nieuws voorstel.

Het is niet moeilijk om slecht nieuws te verspreiden, maar de geur van slecht nieuws is niet prettig en zal niemand aantrekken. Je vermijdt het liever en soms knijp je zelfs je neus dicht omdat je er niet tegen kunt.

Het goede nieuws is daarentegen aantrekkelijk. Het laat je opkijken, blijft hangen en geeft je hoop. Goed nieuws verspreiden betekent leven geven, en mensen een toekomstperspectief bieden door hen God voor te stellen.

Jesaja 52,7 (Bijbel in gewone taal) “Iedereen wacht op het goede nieuws. Iedereen wacht op de snelle boodschapper die over de bergen komt. De mensen zijn blij als hij komt. Hij zegt dat er vrede komt, en dat God de mensen zal bevrijden. Hij roept naar de inwoners van Jeruzalem: ‘Jullie God is koning!’”

Ja, mensen wachten op goed nieuws, maar je moet het eerst zelf geloven. Zie jij jezelf als overwinnaar? Beseft je wat Jezus voor je heeft gedaan? Herken je de toekomstperspectieven die hij je heeft gegeven?

Het goede nieuws is niet veranderd, maar misschien wij wel?

nl_NL_formalNL