In welk geestelijk seizoen zit jij?

Begrijpen in welk geestelijk seizoen je je bevindt, is essentieel voor de groei van je geloof en je relatie met God.

Als je niet reageert op de veranderende tijden, kan je geestelijke groei vertragen.

Dit is natuurlijk iets dat we niet willen. Ons hele leven bestaat uit groeien, uit het inzetten van onze gaven en talenten voor de Heer.

We zijn bestemd om vrucht voort te brengen om Hem zichtbaar te maken. In Johannes 15,8 staat: “De grootheid van mijn Vader zal zichtbaar worden wanneer jullie veel vruchten voortbrengen en mijn leerlingen zijn.”

De grootheid van de Vader moet in ons zichtbaar zijn. Niet lang geleden vertelde onze medevoorganger hoe de natuur God zichtbaar maakt, maar wij als zijn discipelen maken Hem ook zichtbaar door de vruchten die we voortbrengen.

De hoeveelheid en kwaliteit van de vrucht hangt af van het seizoen waarin we ons bevinden en hoe toegewijd we dat seizoen zijn.

Wanneer je in je tuin werkt, plant je niet alleen, je geeft ook water en bemest de grond. Je neemt de obstakels weg, zoals het onkruid, en zorgt ervoor dat de planten de kans krijgen om te groeien en vrucht voort te brengen.

Elk seizoen van ons leven maakt deel uit van Gods plan om ons zo vruchtbaar mogelijk te maken en Zijn grootheid te openbaren.

Net zoals elk seizoen een verandering met zich meebrengt waarop we moeten reageren, heeft God ook seizoenen waarin bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden als onderdeel van Zijn plan voor ons leven.

Als we hierop reageren, kunnen we zegeningen en gunst verwachten.

nl_NL_formalNL